Meghalt Gottfried John német színész

2014.09.02. 22:12

Hetvenhárom éves korában elhunyt Gottfried John német színész, akit elsősorban az Aranyszem című James Bond-filmből ismerhetünk, számol be az MTI. Az orosz Orumov tábornokot alakító színész, a Westdeutsche Rundfunk értesülései szerint, rákbetegsége következtében halt meg.

gottfried-john

A színész 1942-ben született Berlinben, pályáját később televíziós szerepekkel kezdte, majd a hetvenes évektől feltűnt a híres német rendező, Rainer Werner Fassbinder filmjeiben is. Olyan alkotások révén szerzett hírnevet, mint a Maria Braun házassága, a Berlin Alexanderplatz vagy épp a Lili Marleen.

A világhírt az 1995-ös Aranyszem hozta meg számára, amelyben a 007-es ügynök ellenfelét, az orosz Orumov tábornokot alakította.

Négy évvel később az Asterix és Obelix filmváltozatában Julius Caesart játszotta, illetve a Meg Ryan és Russell Crowe főszereplésével forgatott Túszharc című thrillerben is felbukkant. Legutolsó filmje a 2013 márciusában megjelent Rubinrot volt, amit a tavalyi cannes-i filmfesztiválon lehetett látni először.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport