A külföldi kritikusok megvásárolták maguknak George Clooney-t

2014.09.16. 10:38

A külföldi hollywoodi tudósítók gittegylete, azaz az Aranyglóbuszt osztó bizottságnak már egy hírességet sikerült összelasszóznia magának a januári díjátadóra, ugyanis George Clooney fogja kapni a Cecil B. DeMille-díjat, azaz az Aranyglóbusz életműdíját.

A kilencvenfős tudósítói testület (HFPA) nagyjából azért szervezi az Aranyglóbuszt, hogy hírességekhez dörgölőzzön, díjátadónak teljesen értékelhetetlen minden egyes rendezvénye, a kategóriák (dráma vs vígjáték/musical) értelmetlenek, a jelöltek sosem a nagy teljesítményt nyújtó színészek vagy rendezők, hanem a legismertebbek, akik a legnagyobb hírverést tudják a gálához nyújtani. A HFPA tagja többek között Návai Anikó is.

George Clooney eddig öt játékfilmet rendezett, most tervezi az angol sajtó lehallgatási botrányáról forgatni a Hack Attack című drámát. Theo Kingma, a HFPA elnöke indoklásában hétfőn arról beszélt, hogy Clooney pályafutása során

a filmkamera mindkét oldalán kiemelkedőt nyújtott és közismerten nagy erőfeszítéseket tesz humanitárius munkájában.

Cecil B. DeMille legendás hollywoodi filmrendezőről elnevezett díjat egy, a szórakoztatóiparra rendkívül nagy hatást gyakorló művész kapja. Nyilván az egésznek semmi köze ahhoz, hogy Clooney mostanában fog házasodni Amal Almuddinnal, és a januári eseményen biztos pompás fotókat lehet majd készíteni a házaspárról.