Októberben lesz Vajna filmszemléje, de csak februárban osztanak díjakat

2014.09.16. 12:23

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a Magyar Filmhét szervezői a finanszírozókkal, támogatókkal és a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjaival, valamint a filmforgalmazókkal folytatott konzultációkat követően úgy döntöttek, hogy ugyan a filmhét maga októberben lesz, de csak februárban adják át a Magyar Filmdíjakat.

A szervezők lehetőséget kívánnak biztosítani a díjakért folytatott versenyre minden olyan filmnek, amely 2014. december 31-ig bemutatásra kerül a mozikban vagy a televíziók műsorán, de a Magyar Filmhéten még forgalmazási vagy egyéb okból nem tud részt venni. Ezért a 2012. január 1. és a 2014. december 31. között bemutatásra kerülő magyar filmalkotások díjazása 2015 februárjában, azaz az egykor Filmszemle időpontjában fog megtörténni

A díjakról a bejegyzés alatt lévő Magyar Filmakadémia tagjai döntenek, 17 díjat osztanak ki februárban, köztük 6 műfaji és 11 alkotói elismerést.

Az október 13-19. között megrendezendő Magyar Filmhéten az elmúlt három év nagyjáték-, tévéjáték-, kisjáték-, dokumentum-, animációs és ismeretterjesztő filmjeivel ismerkedhet meg a szakma és a nagyközönség, több mint 300 filmet neveztek, ezek között 27 egész estés játékfilm és 16 tévéfilm is van, a végleges programot október 3-án jelentik be.