Jack Hustonnal készül az új Ben Hur

2014.09.17. 10:12

Jack Huston, a Gengszterkorzó című tévésorozat sztárja játssza Ben Hurt a klasszikus filmeposz új feldolgozásában, amelyet Timur Bekmambetov rendez - értesült a Deadline.com. Az MGM és a Paramount Pictures produkciójában Morgan Freeman is fontos szerepet kap: ő alakítja majd a rabszolgává lett zsidó herceget legyőzhetetlen gladiátorrá képző Ildarint. A barátból lett ellenfél, Messala szerepére azonban még nem találtak megfelelő színész a stúdiók.

Bekmambetov egyébként először Hustont hallgatta meg Messalaként, de közben rájött, hogy éppen rá illik a főszerep, amelyért az 1959-ben William Wyler rendezte klasszikusban Charlton Heston Oscar-díjat kapott.

A forgatókönyvet Keith Clarke és John Ridley írta újra, a szöveg a hírek szerint pontosabban követi Lew Wallace 1880-ban megjelent regényét. A Ben Hur: A Tale of the Christ című könyv a maga korában a legnagyobb bestsellerré vált és népszerűségét később csak az Elfújta a szélnek sikerült felülmúlnia.

A felújításban párhuzamos szálként szintén feltűnik Jézus Krisztus története, de nagyobb hangsúlyt kap a zsidó herceg, Ben Hur és a római adóbehajtó fia, Messala közötti küzdelem. Az új Ben Hur tervek szerint 2016. február 26-án kerül a mozikba.