Otthagyta a rendező a Támadás a Fehér Ház ellen folytatását

2014.09.22. 16:07

Hat hét múlva kezdődne a Támadás a Fehér Ház ellen című 2013-as Gerald Butler-akciófilm folytatásának forgatása - már ha lenne rendezője a filmnek, mert az, legalábbis egyelőre, nincsen. A London Has Fallen című második részt a svéd Fredrik Bond rendezte volna, de a jó öreg gumiindokra (kreatív nézetkülönbségek) hivatkozva otthagyta a film előkészítését. Bond nem egy túl nagy név a szakmában, rendezett egy Moby-koncertfilmet, egy rövidfilmet és egy Shia LaBeouf főszereplésével készült független filmet, szóval annyira nem is világos, miért pont neki adták az újabb akcióorgiát.

A London Has Fallen munkálatai október végén kezdődnek. Az első négy hétben Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett és Melissa Leo jeleneteit veszik fel, majd rövid pihenő után februárban folytatódik a munka Gerard Butler főszereplésével, és a tervek szerint áprilisban végeznek a forgatással. A munkálatokat Butler napirendjéhez igazították, a színész ugyanis jelenleg a Geostorm című filmet forgatja a Warner Bros. és Skydance számára. 

Az Antoine Fuqua által rendezett első részben Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre a Fehér Ház segítségére siet, amikor azt váratlan légitámadás éri, és az egész kabinet a dél-koreai vendégekkel együtt az elnök földalatti bunkerébe kényszerül.