Tinifiúk verték Liam Neesont

2014.09.22. 10:19

Míg az akciófilmekben másodvirágzását élő Lian Neeson Sírok között című filmjében azt csinálja, amihez mostanában a legjobban ért, azaz nagyon szomorú, de eltökélt tekintettel mered maga elé egy kicsit, majd sóhajt egyet, és megöl mindenkit, az Éhezők viadala- és a Kívülálló-franchise nyomában rohanó, Az útvesztő című posztapokaliptikus disztópia csavart egyet a megszokott toposzokon, és ezzel a bevételi toplista élére ugrott.

És hogy mi a csavar? Tök egyszerű: fiúk a főszereplők, nem nők.

Az útvesztő egy James Dashner nevű író trilógiájából készült, és mivel az első hétvégén több mint 3000 moziban 33,5 millió dollárt keresett, a gyártó Fox máris bejelentette, hogy a folytatást 2015. szeptember 18-án mutatják be. A filmet a világpiacon is kedvelték, 49 millió dollárt termelt úgy, hogy pár nagyobb piacon (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Japán) még be sem mutatták. Nálunk csütörtök óta látható. 

"The Maze Runner (Az Útvesztő)" 1. előzetes magyar felirattal

A Sírok között hozzánk csak október 30-án érkezik, de az amerikaiak már ezen a hétvégén elmehettek megnézni, de nem voltak elegen, mert csak 13,1 millió dollárt keresett – igaz, csak 2712 moziban. Az elrabolt drogdílerfeleség után nyomozó morózus exzsarutól ennél azért többet vártak a gyártó Universalnél, 18 milliós nyitányt jósoltak neki. A harmadik helyen egy családi dráma, a főleg tévéből ismert színészek főszereplésével készült This Is Where I Leave You végzett 13,1 millió dollárral.