Bryan Singer rendezi az új X-Men-filmet is

2014.09.23. 08:49

Bár eddig is voltak erről szóló pletykák, most már hivatalos: Bryan Singer rendezi a következő X-Men-filmet is, az X-Men: Apokalipszist. A hírt a 20th Century Fox közleményben erősítette meg. A következő rész forgatókönyvét Simon Kinberg, Mike Dougherty és Dan Harris írja, és ahogy az a nagy blockbustereknél lenni szokott, már a bemutató dátuma is magvan: Amerikában 2016. május 27-én vetítik először a mozik.

X-Men az eljövendő múlt napjai

A filmről egyelőre annyit lehet tudni, hogy valószínűleg a nyolcvanas években fog játszódni, a sztárok közül visszatér benne Michael Fassbender, Jennifer Lawrence és James McAvoy, és az X-Men: Az elsők szereplőire fókuszál majd. 

Korábban úgy tűnt, hogy Singer a hatalmas sikerek ellenére sem fog több X-Ment (és mást sem) rendezni, mert egy Michael Egan nevű férfi azzal vádolta, hogy megerőszakolta és drogokkal tömte akkor, amikor még csak kamasz volt. Az ügyben nemcsak a rendezőt, hanem több producert is pedofíliával és nemi erőszakkal vádoltak. Augusztus végén azonban Egan visszavonta a vádakat. Ezzel véget ért utóbbi évek  leggyomorforgatóbb hollywoodi botránya. Egan egyébként nem azért ejtette a vádat, mert meggondolta magát, hanem azért, mert miután eredeti ügyvédje felmondott neki, nem talált olyat, aki elvállalná az ügyet. 

Az előző X-menről itt írtunk hosszabban.