Itt az év magyar kisfilmje: rommá törnek egy Volvo 360 GL-t

2014.09.24. 13:46 Módosítva: 2014.09.24. 14:02

Nincs jogsim, és autótesztes videókat is csak ritkán nézek, viszont teljesen rákattantam a Turbometal Motorblog retró stílusú videóira, főleg amikor kiderült, hogy a legújabb rész, amiben rommá törtnek egy Volvo 360 GL-t, rendhagyó módon nem a megszokott online formában, hanem a Toldi moziban fog debütálni, október 12-én este. És hogy miért zseniális már a Volvo Rush trailere is? Ezért:

  • a vhs-korszak legendás felolvasója, a Vico-filmek előzeteseiből ismerős Bozai József a narrátor,
  • az autó mintha csak egy retró autóskártyáról gördült volna le,
  • az egész film (sőt a Turbometal csapat minden filmje) olyan, mintha a szereplők 1987-ben a faipari szakközépből hazafelé menet, Super 8-as kamerákkal forgattak volna autótesztet egy akkoriban vagányak számító, Bécsből átcsempészett, agyonhasznált Volvóról.

És hogy mire számítsunk a moziban? Íme egy kis ízelítő a csapat eddigi munkásságából, ami ezúttal egy retrófilmbe oltott járműteszt egy 1972-es Opel Kadett-tel, amiben a rendező haverját elrabolják a gonosz autótolvajok, így a pajeszos-napszemüveges, Máté Péter-hasonmás főhősök kénytelenek személyesen rendet vágni egy gyártelepen, természetesen mindezt az Amerikai nindzsát és a Starsky&Hutch-sorozatot idéző zenére.

TURBOMETAL motorblog - Opel Kadett 1972