Egyszerre lesz neten és Imax mozikban a Tigris és sárkány 2.

2014.09.30. 09:06

2015. augusztus 28. nagy nap lesz a moziforgalmazások történelmében, ugyanis akkor mutatják majd be a Tigris és sárkány előzményfilmjét, de nem kizárólag mozikban, hanem vele együtt, egyidőben a Netflix kínálatában is. A mozipremierrel párhuzamos VOD (video-on-demand) szolgálatatás nem ismeretlen fogalom, de eddig főleg kisköltségvetésű vagy független terjesztésű filmeknél használták, amiknél az internetes forgalmazás kiegészíthette a csak pár mozikba bekerülő kópiákat. A Tigris és sárkány 2. viszont egy nagyköltségvetésű, és az első részből kiindulva elég látványos film lesz, és így ez lesz az egyik első, aminek egyszerre lesz netes és mozis  premierje.

A párhuzamos premiert a gyártó Weinstein Company grundolta. Feltehetőleg azonban a film nem fog minden egyes Imaxba eljutni, ugyanis a nagyobb láncok biztosan nem nézik jó szemmel, hogy olyan akciófilmet mutatnak be, amit bagóért meg lehet nézni egy laptop monitorján is, igaz, legálisan.

Az első Tigris és sárkányt 2000-ben mutatták be, összesen 213 millió dollárt hozott és egy legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, az Index kritikáját itt lehet elolvasni.

Az előzményfilmről korábban azt írtuk, hogy Zöld Végzet lesz a címe, és ismét Michelle Yeoh ölti magára a női harcos, Jü Su Lien szerepét. Ang Lee rendezőt a kínai Jüen Vo-ping váltotta, ő volt egyébként a Tigris és sárkány harcművészeti-, illetve akciójeleneteinek koreográfusa.

A Netflixről pedig legutóbb azt írtuk, hogy már Magyarországot környékezi.