Russell Crowe Noéjával toboroz az Iszlám Állam

02 x
2014.10.02. 11:40

A Noé – ami finoman szólva is két táborra osztotta az Index szerkesztőségét – nem kerülhetett mozikba Katarban, Bahreinben, az Egyesült Arab Emirátusokban, Malajziában és Indonéziában, amiért megjelenítette a címbeli prófétát a történetben. A rendező, Aronofsky szerint viszont ez nem gátolta meg az Iszlám Államot, hogy a filmből bizonyos képeket felhasználjanak a különféle toborzóleveleikben.

Nem gondoltam volna, hogy bárki is arra használja a filmet, hogy igaz hívőket toborozzon magának, mert a Noé egyáltalán nem erről szól

- mondta a rendező egy díjátadón New Yorkban. Aronofsky a Stuart Regen Visionary díjat kapta meg a New York-i New Museumtól, írja a Hollywood Reporter.

Aronosfky nem részletezte, hogy honnan tudja ezt, illetve hogy pontosan milyen képeket használtak fel a filmjéből.

Azt is elmondta, hogy sokkal nagyobb erő van abban, ha mitológiaként fogjuk fel ezeket a történeteket, minthogy azon harcoljunk, hogy valóban megtörténtek-e. Aronofsky arról is beszélt, hogy a Noé után szinte másnaposnak érzi magát, ilyenkor az ember körül lecsendesedik minden és nem akar semmit kezdeni semmivel, bár már tervez egy új filmet, amiről egyelőre nem szeretne beszélni.