Mundruczó Kornél rendezői díjat nyert a Mediterrán Filmek Fesztiválján

2014.10.05. 21:25 Módosítva: 2014.10.05. 22:09

Mundruczó Kornél rendezői díjat kapott vasárnap Piranban az Európai és Mediterrán Filmek Fesztiválján a Fehér Isten című alkotásáért. Az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál legjobb filmnek járó díját az Omar címűdráma kapta, Hani Abu Aszad palesztin rendező Oscar-jelölt alkotása.

A legjobb rendezés díját Mundruczó Kornélnak ítélte oda a zsűri, ami indoklásában azt emelte ki, hogy a Fehér Isten című filmjében a rendezőnek sikerült tökéletes egyensúlyt teremtenie egy fontos téma bemutatásakor.

Az operatőri díjat az Ida című lengyel filmet fényképező Lukasz Zal és Ryszard Lenczewski kapta. Pawel Pawlikowski filmje idén a legjobb idegen nyelvű film Oscar-mezőnyében vetélytársa a Magyarország által a díjra nevezett Fehér Istennek.

A pirani mezőnyben 14 film szerepelt. Bemutatták a versenyprogramban az Oscar-díjas A nagy szépség című filmet is Paolo Sorrentino rendezésében. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek