610 forintért minden magyar filmet megnézhet

2014.10.06. 12:51

Filmszemle egy ideje már nincs, helyette a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa október 13. és 19. között, a Cinema City MOM Park mozijában megrendezi az első Magyar Filmhetet. A cél, hogy a közönség és a filmszakma megismerhesse a 2012. és 2014. között bemutatott, vagy bemutatásra kerülő magyar filmeket.

Az egy hétig tartó eseményen nagyjátékfilmeket, tévéfilmeket, dokumentumfilmeket, kisjátékfilmeket, animációkat és ismeretterjesztő filmeket is vetítenek. Összesen 12620 percnyi magyar filmet, 332 alkotást lehet megnézni. A jegyek egységesen 610 forintba kerülnek, vagyis egy átlagos mozijegy áránál jóval olcsóbban lehet majd filmeket nézni. A vetítésekre október 9-től elővételben már válthatóak jegyek.

Mostanra összeállt a program,  a filmek egy részét már láthatta a közönség, más részület csak fesztiválokon vagy a sajtónak mutatták be, de vannak olyanok is, amiket még sehol nem vetítettek. A nagyjátékfilmek közül ezeket lehet megnézni, ha már láttuk a filmet, a címére kattintva elolvashatják a véleményünket is róla:

A Filmhéten a még bejegyzés alatt álló Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai is megnézik az elmúlt 3 év filmtermését, de díjakat nem osztanak, csak 2015 februárjában.