Filmfesztivál is lesz a Design Héten

2014.10.06. 16:40

A legjobb hazai, kreatív tartalmakat bemutató videókat és filmeket vetítik le a Design Hét keretén belül a Budapest Design Film Festivalon, október 9-11. között a Kolorban. A három estén át tartó eseményen a videós blokkok témája az alkotói portréktól egészen a nagyvárosi történésekig terjed, a vetítések után beszélgetés az alkotókkal. 

A beszélgetések napi bontása és a meghívott vendégek teljes listája:

  1. Október 9., csütörtök: Hidvégi Zoltán, az Umbrella alapító-ügyvezetője, Ghyczy Dénes és Boronkay Péter, az Auworkshop építészei, Pozsár Péter, a Hello Wood alapítója, építész, Trellay Levente, freelance designer, Mednyánszky René Menzkie, videóklip és reklámfilm rendező.  Moderátor: Kulcsár Vajda Enikő, riporter, műsorvezető.
  2. Október 10., péntek: Emil Goodman, Simon Balázs, Csáki László, animációs rendezők, Kárpáti Judit Eszter és Esteban de la Torre, a Chromosonic és Ocho tonos tervezői, Pető Anna Ildikó, videórendező, Takács Judit, textiltervező, Horváth Viktor, videóklip és reklámfilm rendező, Csete Manek Gábor, a LÄRM és a Toldi Klub vezetője, Brunszkó László (Nikon), graffiti festő, grafikai tervező és kivitelező Lachner Ádám, szabadúszó fotós. Moderátor: Libor Anita, az Index újságírója.
  3. Október 11., szombat: Daphne Samaras és Mendrei Miki, animációs rendezők, Szabó Amanda, projekciós videó művész, Horváth Renátó, az Eastaste alapító-ügyvezetője, a Budapest Balcony TV producere.