Pókember bekerülhet a Bosszúállók közé

2014.10.09. 14:28

Óriási szarban kezd lenni a Sony és a Fox, előbbinél úgy néz ki még az is felmerült, hogy harmadjára is rebootolják a Pókember-franchise-t. Ez csak egy soft reboot lenne a Geeks of Doom szerint, ami annyit tesz, hogy csak új színész mutatkozik be Peter Parker szerepében, nem kell ismét végigszenvedni a pókharapós eredetsztorit. Andrew Garfieldról úgy hírlik, hogy nem igazán akar többet Pókember lenni, az új színész pedig a régóta pedzegetett Sinister Six-filmben (Baljós hatos) tűnne fel.

Abszolút érezni, hogy a Csodálatos Pókember 2 bénázása alaposan ráijesztett a Sonyra, mert az eddig legkevesebb bevételt hozó Pókember-film után belengettek szinte mindent, majd összevissza kapkodnak. Ugyebár arról volt szó korábban, hogy bővítik a Pókember-univerzumot, külön filmet kap a Baljós hatos és Venom is. Előbbi úgy néz ki egyszer még tényleg elkészülhet, utóbbiról viszont úgy hírlik, hogy a stúdió inkább mégsem vállalja be. Bármi is történik, valami baromira nincs rendben a Sonynál és ezt a Marvel-Disney is érzi. Nekik ugye baromi nagy érvágás, hogy Pókember, az X-Men és Fantasztikus négy (illetve a hozzájuk tartozó más karakterek) filmesítési jogai másnál vannak, ezért azt pletykálják, hogy a Disney nyomására a Sonynál még az is felmerült, hogy közös univerzumba helyik Pókember és a Bosszúállókat, ezzel próbálva életben tartani a korábbi fejős tehént.

Eközben a Marvel elkezdte szivatni a Foxot, akik annyira nem akarnak a Disneyvel közösködni. Ugyebár alapvetően képregénykarakterekről beszélünk, amik mind a Marvel kreálmányai és máig ők rendelkeznek minden joggal a filmeken kívül. Például az X-Mennel és a Fantasztikus négyessel, a Marvel-képregények emblematikus, máig legjobban fogyó sorozataival. A Marvel (és valószínűleg a Disney) azonban annyira be van rágva a Fox nagyravágyására (közös X-Men-Fantasztikus négyes univerzum, fejlesztés alatt álló tévésorozat, arról nem is beszélve, hogy a két franchise filmjei színvonalában a közelébe sem érhetnek az újkori Disney és Marvel-kollaborációknak.), hogy inkább magával is kicseszik, hogy a Foxnak rossz legyen.

A hírek szerint jövő áprilisban leállítják a Fantasztikus négyes-képregényeket, ezzel próbálnak alátenni az augusztusban mozikba kerülő nagyjátékfilmnek. Bizonyos szempontból érthető, hiszen a képregények adják minden ilyen filmnek az alapját, a Marvel meg hülye lenne a Fox pénzmalmára hajtani a pénzvízet. Ettől még ez a lépés így is necces, hiszen a Fantasztikus négyes rendkívül fontos láncszeme a Marvel-képregényeknek és az egyik legrégebb óta futó sorozat. A Marvelnél még itt sem állnak meg, addig nem lesz új mutáns az X-Men-képregényekben, ameddig a filmes licensz a Foxnál van. Ebből is látszik, hogy a Disney nagyon eltökélt, inkább bevállalja a filmek hatására megnövekedő játék- és képregényeladásokból származó bevétel kiesését, csakhogy bármi áron visszaszerezze az annak idején nevetséges módon elkótyavetyélt licenszeket. Ennek pedig nagyon kell örülni, mert lassan jön Deadpool is, és ha azt is elcseszik, mint abban a bizonyos filmben, akkor képregényboltokat fogok gyújtogatni.