Megvan, kit ver rabláncra Tarantino

2014.10.10. 12:00

Azt a tippet kapta a Wrap, hogy Tarantino megtalálta a következő filmjéhez a női főszereplőt, aki a kilencvenes évek egyik legismertebb színésznője, Jennifer Jason Leigh (Egyedülálló nő megosztaná..., Rövidre vágva) lett. Tarantino állítólag mindig is őt szerette volna Daisy Domergue szerepére, de a biztonság kedvéért még meghallgatott más színésznőket is. Végül az eredeti választása mellett döntött.

A Hateful Eight cselekmény Daisy Domergue körül forog, a film arról szól, összegyűlik egy helyen két fejvadász, a helyi sherrif, négy bandita és a rabláncra vert Daisy, és várják, hogy elüljön egy hatalmas vihar és mindenki mehessen a dolgára. A főbb szerepeket Leigh mellett Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Walton Goggins, Denis Menochet és Bruce Dern fogják játszani.

Tarantino egy helyszínen játszódó és kevés szereplővel dolgozó westernjét eredetileg le sem akarta forgatni, miután kiszivárgott a netre a forgatókönyve. A rendező megpróbálta beperelni a Gawker-médiabirodalmat, amiért megosztották a könyv linkjét, majd aztán kicsit megnyugodott, tartott a színészeivel egy nyilvános felolvasást a szövegből és mégis úgy döntött, hogy leforgatja. Már készült hozzá poszter és egy beharangozó előzetes is, bár még egyetlen kockát sem forgattak le.