Christian Bale játszhatja Steve Jobsot az életrajzi filmben

2014.10.16. 12:05

Christian Bale, aki Batmant és Mózest is eljátszotta már, most az Apple-alapító Steve Jobs szerepére készül egy új életrajzi filmben. A Variety.com értesülése szerint Bale már tárgyal a produkcióval a szerepről. Az új Jobs-filmet Aaron Sorkin forgatókönyvéből Danny Boyle rendezi. A produceri feladatokon Scott Rudin, Mark Gordon és Guymon Casady osztozik.

Sorkin korábban elárulta, hogy a filmet három hosszú jelenetből építette fel, mindegyik az Apple-vezér egy-egy nagyszabású bejelentése előtt zajlik a színpadra lépés előtt. Az első a Mac bemutatása, a második a NeXT születése, miután otthagyta az Apple-t, a harmadik pedig az iPod megjelenése - mesélte a forgatókönyvíró. "Olyan egy kicsit, mintha a Beatlesről írtam volna. Rengetegen ismerték és ünnepelték" - jegyezte meg.

A főszerepre korábban Leonardo DiCaprio neve is szóba került, de ő a minap bejelentette, hogy egyelőre nem vállal szerepet. Christian Bale az Exodus: Istenek és királyok című filmben látható legközelebb, amelyet decembertől játszanak a magyar mozik. A színész Mózest alakítja Ridley Scott történelmi kalandfilmjében.