Depressziós mozi lesz az Éhezők viadala-folytatás

2014.10.17. 08:48

Kijött az állítólag utolsó előzetes az Éhezők viadala folytatásához, A kiválasztotthoz. Az új részlet mindössze egy perc, most már további jeleneteket nem kapunk a filmből az idén november 20-án esedékes premierig. A sorozatot egyébként két részben fejezik majd be, a  második részt 2015. november 20-ára tervezik. Az új előzetesben azt láthatjuk, ahogy a főhős, Katniss (Jennifer Lawrence) visszatér szülőföldjére, a 12. körzetbe, ahol semmi nem a régi. És ez még enyhe kifejezés: a pusztítás a világháború után látott képekhez mérhető.

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész (2014) “visszatérés a 12-es körzetbe”

Francis Lawrence rendező tavaly szeptemberben kezdte el forgatni Az éhezők viadalának két utolsó részét Atlantában, aztán a stáb átköltözött Európába, forgattak Párizsban és Berlinben is. Lawrence a nemzetiszocialista építészet egyik ikonját, a berlini Tempelhof repülőteret is kibérelte a forgatásra. E z lesz a februárban meghalt Philip Seymour Hoffman utolsó filmje. A stúdió nem tudott ugyan mindent leforgatni vele a halála előtt, de CGI utómunkával a hiányzó jelenetekbe is betették. 

Az éhezők viadalának első két része 1,6 milliárd dollár bevételt hozott világszerte.  A második részről szóló kritikánkat  itt lehet elolvasni