Ekkora bálnát még nem láttunk filmvásznon

2014.10.17. 09:23

Régen volt hajótöréses film a mozikban, de már nem kell sokat várni. Márciusban mutatják be Ron Howard (Hajsza a győzelemért, A Da Vinci-kód) új filmjét, A tenger szívében-t. A főszereplő Chris Hemsworth lesz, ami jó jel, mert Howard vele készítette az autóversenyzős Hajsza a győzelemért-et, ami nagyszerű film lett. (Kritikánkat itt lehet elolvasni.)

A tenger szívében megtörtént esetet dolgoz fel: 1820-ban egy Essex nevű bálnavadász hajóra a Csendes-óceán déli övezetében egy nagy fehér bálna támadt, rommá törte, a túlélők pedig három hónapig napig hánykolódtak a tengeren. A történet érdekessége, hogy annak idején ez alapján írta Melville a Moby Dicket.

IN THE HEART OF THE SEA (2015)

Az első előzetes (pontosabban teaser trailer) alapján látványos tengeri akcióra számíthatunk, egy akkora bálnával, amilyet még nem nagyon láttunk a filmvásznon. Ettől függetlenül a legénység későbbi szenvedései is nagy szerepet kapnak a filmben. Howard Nathaniel Philbrick könyve alapján dolgozott, így olyan borzalmakra számíthatunk, mint az emberevés. 

Hemsworth mellett a filmben játszik még Cillian Murphy, Michelle Fairley, Paul Anderson és Charlotte Riley is.