A Csillagok között 55 millió dolláros bevétellel debütálhat

2014.11.05. 10:47

Christopher Nolan ezen a héten bemutatkozó űroperájáról 55 millió dolláros nyitóhétvégét várnak a szakértők, de lehet ez sem lesz elég ahhoz, hogy a bevételi lista élére kerüljön, mert szintén most kerül mozikban a Big Hero 6 (Hős6os) című animációs film, amitől a Disney 60 milliós nyitánst remél. Ha a jóslatok bejönnek, mindössze negyedjére fog előfordulni a mozitörténelemben, hogy egy hétvégén két film is 50 millió dollár fölött hoz.

fe836dc0-1cfc-11e4-af0a-676dfa5a2eed 2014-BigHero6.png

Az eddigi három esetben dettó egy animációs és egy élőszereplős film feszült egymásnak, viszont mindig nyáron - ősszel ekkora küzdelemre eddig nem volt példa. Legutóbb, 2013 nyarán a Z világháború és a Szörny egyetem közös premierje volt ilyen kiélezett. Tavaly ilyenkor a Thor 2 egyedül hozott 85,7 millió dollárt, a szakértők most ennél nagyobb összbevétellel számolnak. A Csillagok között egyébként pár éjféli IMAX-vetítéssel már kedden éjfélkor bemutatkozott az USA-ban (hazai premier csütörtökön lesz), péntektől már 3500 moziban lesz látható, melyek közül 369-et IMAX-teremmel is felszereltek. 

A Hős6ostól azért várhatnak nagyobb bevétlet, mert sokkal család- és gyerekbarátabb, mint a mélyűrben kóválygó űrhajósokról szóló sci-fi. A film a Marvel egyik képregénye nyomán született és egy gyerekzseniről és imádnivaló robothaverjáról szól, akik egy bűnszövetkezetet lepleznek le. A Csillagok közötthöz hasonlóan 165 millió dollárból forgatott animációs filmet 3761 moziban lehet megnézni péntektől. A robotos rajzfilm múlt héten az oroszoknál már bemutatkozott (iskola szünet volt, a Disney le is csapott a lehetőségre) és tízmillió dollárnál is többet keresett.