Keira Knightley a Photoshop ellen vetkőzött

2014.11.07. 13:30
keira

Nagy port kavart, amikor az angol színésznő, Keira Knightley idén nyáron bevállalt egy topless képet, ami az Interview magazinnak készült. A fotós a világhírű francia Patrick Demarchelier volt. A kép különlegessége nemcsak az volt, hogy befutott hollywoodi színésznők nem szoktak ilyet vállalni, hanem az is, hogy bár fekete-fehérben készült, más utómunkát nem végeztek rajta. Ez Knightley esetében azt jelenti, hogy nem növelték meg utólag a mellei méretét.

Most azt is elmondta a Timesnak, hogy miért vállalta a fotózást. Elege lett abból, hogy a róla készült képeket mennyire sokszor és milyen sokféle okból manipulálták utólag. Egyszerűen meg akarta mutatni, hogy hogy néz ki valójában. Knightley szerint manapság a női test csatatérré vált, amiben nagy szerepük van a fotóknak és a rajtuk végzett utómunkának.

A színésznő első elhíresült fotója a 2004-es Artúr király című filmhez készített poszter volt, amin utólag jelentősen megnövelték a melleit. A különbség ordítóra sikeredett, és bár egyértelműen a stúdió döntése volt, amely vállalta is a felelősséget, mégis Knightley-t bírálták érte. Aztán 2006-ban a Vanity Fair címlapján meztelenkedett, a fotós Annie Leibowitz volt. A szintén világhírű művész Knightley-t Scarlett Johanssonnal és a divattervező Tom Forddal fényképezte le úgy, hogy a két nő meztelen volt, míg a férfi öltönyt viselt. Ezzel a képpel hasonló céljuk volt: a férfiak és a nők médiaábrázolásának különbségére akarták felhívni a figyelmet.