Robin Williams józan volt a halálakor

2014.11.08. 08:04

Robin Williams öngyilkosságot követett el, de előtte nem ivott és nem vett be drogokat - jelentették be pénteken a színész boncolásának hivatalos eredménye alapján.

Williams augusztus 11-i halálát kaliforniai otthonában fulladás okozta, miután felakasztotta magát - állapította meg a halottkém. Szervezetében vényre felírható gyógyszert - kétféle antidepresszánst és egy Parkinson-kór elleni gyógyszert - találtak, de csak gyógyászati mennyiségben, írja az MTI. A titkára talált rá a hálószobájában. A halottnak felületi vágások voltak a csuklóján, és egy zsebkés volt a közelében.

Özvegye, Susan Schneider napokkal férje halála után beszélt arról, hogy a filmsztár depresszióval küzdött és kezdődő Parkinson-kórtban szenvedett.

A színész korábban közölte a nyilvánossággal, hogy rendszeres időközönként pszichoaktív szereket használ, és hogy nem sokkal előtte elkezdett járni egy leszoktató terápiára. Felesége azonban azt mondta egy nyomozónak, hogy férje nem azért kezdte el a programot, mert akkor éppen elérte egy szenvedélyroham, hanem azért, hogy erősítse magában a gyógyulni akarást - olvasható a halottkém jelentésében. Az asszony arról is beszámolt, hogy a színész alvászavarban is szenvedett öngyilkossága előtt, és egyre erősödött a paranoiája.

Az Index ebben a cikkben búcsúzott a színésztől, kedvenc filmjeinket gyűjtöttük össze tőle.

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport