Egy Disney-mese nyomta le a Csillagok közöttet

2014.11.10. 09:09

Nagy küzdelem után a Disney legújabb animációs filmje, a Hős6os megverte Christopher Nolan sci-fijét a Csillagok közöttet az amerikai mozikban. Igaz, hogy a különbség nem volt nagy: a Hős6osra 56,2 millió dollárért, a Csillagok közöttre pedig 50 millióért vettek jegyet az amerikaiak. Ha így folytatja, akkor talán a Hős6ossal a Disney meg tudja ismételni tavalyi sikerét, amikor a Jégvarázzsal 400 millió dollárt kerestek Amerikában, és 1,2 milliárdot összesen világszerte.

A Hős6os egyébként az első együttműködés a Disney és a Marvel között, mert a sztori egy Marvel.-képregényen alapul. Kis hősök egy csapatáról szól, akik saját építésű robotokat készítenek, hogy velük küzdjenek a bűnözők ellen. A mesét Magyarországon január 8-án mutatják be.

A Csillagok között című sci-fitől minimum 50 millió dolláros nyitóhétvégét vártak, vagyis hozta, amit kell, de nem többet. A kérdés most már csak az, hogy lesz-e olyan jó visszhangja a nézők között, hogy elérje a 250 millió dolláros összbevételt, ennyit szeretnének ugyanis kihozni belőle. Az már látszik, hogy az IMAX mozikban nagyon jól szerepelt, 13,4 millió dollárt kerestek így vele. A Csillagok közöttre egyébként főleg a férfiak ( a nézők több mint 52 százaléka férfi volt) és az idősebb, 25 év feletti mozinézők voltak kíváncsiak, vagyis a kamaszokat hidegen hagyta a film.

A hétvége további amerikai eredményei: 

3. Holtodiglan 6,1 millió dollár

4. Ouija, 6 millió

5. St. Vincent, 5,7 millió

6. Éjjeli féreg, 5,51 millió

7. Harag, 5,5 millió

8. John Wick, 4,1 millió

9. Alexander...VeryBad Day, 3,5 millió

10. Az élet könyve, 2,8 millió