Tarantino tíz filmig húzza, aztán nyugdíjba megy

2014.11.11. 08:59

Quentin Tarantino éppen egy amerikai forgalmazóknak tartott rendezvényen próbálta eladni legújabb filmjét, a most készülő Hateful Eightet, amikor kibukott belőle az, amire sokszor utalt, de nem fogalmazta meg soha ennyire pontosan. Tíz film után abbahagyja, kampó, azt akarja, hogy legyen egy erős filmográfiája és akkor hagyja maga mögött az ipart, amikor még megy neki.

Tarantino a kettévágott Kill Billt egy darab filmnek számolja, szóval a Hateful Eight után még kettő van hátra.

Tarantino azt mesélte a rendezvényen, hogy tetszik neki a gondolat, hogy az emberek még többre vágynak majd tőle, de ő már nem rendez többet. Azt is elmondta, hogy még nem véste kőbe az ötletét, de ez lenne a terve. Ha eljut a tizedikig és nem cseszi el, akkor az neki már egy jó ok lenne a búcsúra. A rendezvényen szintén résztvevő Kurt Russell csak annyit kérdezett tőle, hogy

ugye nem hiszel ebben a szarban?

Az is lehet aztán, hogy Tarantinóból lenne az új Steven Soderbergh, aki otthagyta a filmezést és közben elkezdett tévéfilmeket (Túl a csillogáson) és tévésorozatokat (A sebész) forgatni, és lehet, hogy a nagyvásznon már sosem fogjuk látni, amit csinál, de nem mondanám, hogy eltűnt.