Gondryval kezd az Anilogue fesztivál

2014.11.12. 17:32

Hét animációs nagyjátékfilmmel és harminc röviddel indul november 19-én az Anilogue Animációs Filmfesztivál budapesti Urániában. A rendezvényt pedig a kultikus Michel Gondry Animált beszélgetés Noam Chomskyval című filme nyitja.  Az eredeti címén Is the Man Who Is Tall Happy? időutazást animál a zseniális filozófus komplex gondolatait felhasználva. A film a kézzel rajzolt animációt archív fotókkal és Chomskyval készült interjúk felvételeivel kombinálja, végén pedig vizuális tárgyakként lebegő kérdések híven idézik fel az elismert nyelvész szellemiségét.

A másik nagy dobásnak az ígérkezik, hogy a rajzfilmguru Bill Plympton Megcsalás (Cheatin') című rajzfilmjében egy bukott mágus betiltott „lélekgépe”segítségével a megcsalt Ella felveszi szerelme számos szeretőjének alakját. 

A rövidfilmek versenyében ott lesz Bucsi Réka Oscar-esélyes Symphony no. 42 című alkotása, de levetítik még Simon Balázs komoly díjra esélyes videoklipjét is.  

A fesztivál díszvendége Juan Pablo Zaramella argentin animációs művész, aki mesterkurzust is tart a helyszínen, és külön kiállítással és vetítésekkel megemlékeznek a cseh rendező, Jan Švankmajer karrierjére a 80. születésnapjának apropójából.