Egymillió néző nem tévedhet

2014.11.13. 16:29

Az Újratervezés nyerte a Car Shorts nemzetközi rövidfilmes versenyt Berlinben, amelyet idén első alkalommal hirdettek meg. A versenyt a Direct Line biztosítótársaság és a 30. Nemzetközi Berlini Rövidfilmfesztivál közösen hirdette meg, a szavazást lezárták, a győztest a fesztivál keretében csütörtök este hirdetik ki.

Tóth Barnabás 2012-es rövidfilmje a XV. kerületi önkormányzat anyagi segítségével és Csokonai Művelődési Központtal együttműködésben készült, korábban már megnyerte a Friss Hús rövidfilmfesztivált is. A tizenkét perces kisfilmben egy idős párt követünk az autózásaik során, a nőt Pogány Judit, a férfit Kovács Zsolt alakítja. 

A film nemcsak a szavazást nyerte meg, de hatalmas nézettséget ért el: a jelölés után majdnem egymillióan nézték meg a Vimeón. Az első helyezés díja egyébként 3000 euró.

A filmet még mindig meg lehet nézni, íme:

MY GUIDE from Barnabás Tóth on Vimeo.

A Car Shorts címmel első ízben meghirdetett rövidfilmes versenyre csaknem 60 ország 351 alkotója küldte el művét. A kiválasztott 24 alkotásra négy héten át lehetett szavazni a www.carshorts.com oldalon, összesen mintegy 71 ezer szavazat érkezett.  • Hírek
  • Bankszámla