Úgy néz ki, mégis lesz valami a magyar Dosztojevszkij-filmből

2014.11.14. 14:43

Még 2011-ben írtunk arról, hogy Hajdu Szabolcs Las Vegasban forgatja A játékos című Dosztojevszkij-regény filmadaptációját, de a projekt egy idő után félbe maradt, pedig a 2011-es Varsói Filmfesztiválon tartott, közép-kelet-európai filmek finanszírozását elősegítő CentEast workshopon még egy előzetest is vetítettek belőle, hogy így kalapozzanak össze valamennyi pénzt az utómunkálatokra.

Még 2011-ben került fel a Youtube-ra egy rövid videó a Las Vegas-i forgatásról:

Most nagyon úgy néz ki, hogy ismét megkezdődhet a forgatás második etapja, ugyanis Hajdu az MTI-nek adott rövid interjút, aminek a legvégén megemlítik, hogy a rendező most Las Vegasba utazik befejezni A játékos munkálatait. Legutóbb 1997-ben készült magyar filmes adaptáció a regényből, amit Makk Károly készített angol koprodukcióban.

Hajdu Szabolcs Délibáb című westernje csütörtökön került a mozikba. A tervek szerint az a film később készült volna el, mint A játékos.

A hírrel kapcsolatban kerestük a Mirage Film Stúdiót, de a rendezőhöz irányítottak minket, aki érdeklődésünkre annyit válaszolt, hogy még nem szeretne konkrétumokról beszélni.