Akar sok pénz keresni? Forgasson Éhezők viadala-filmet!

2014.11.20. 11:25

A franchise harmadik, a magyar keresztségben A kiválasztott alcímre hallgató darabja (kivételesen nem kötünk bele a címadásba, “A poszáta” alcímmel ezt a filmet nem lehetne itthon eladni) 2014 legnagyobb nyitóhétvégét produkáló filmje lehet, írja a Variety. Hogy aztán az új film mennyit tesz hozzá a sorozat eddig 1,6 milliárd dolláros összbevételéhez, azt ma még csak becsülni lehet, a jóslatok 130 és 150 millió dollárra teszik az első hétvége bevételét. A filmet Észak-Amerikában 4151 moziban mutatják be ezen a hétvégén.

Az idei rekordtartó egyelőre a Transformers: A kihalás kora a maga 100 milliós nyitóhétvégéjével, amit még júniusban produkált. Ha A kiválasztott eléri a 160 millió dollárt, amire szerintünk igen nagy esélye van, minden idők ötödik legjobb első hétvégéjét tudhatná maga mögött. A franchise-nak így sem kell panaszkodnia, hiszen olyan elődök mellé került, mint A Gyűrűk Ura, a James Bond, a Csillagok hánborúja, a Harry Potter vagy a Batman, és mindezt 3D nélkül érte el. A kiválasztottat ráadásul nem mutatják be IMAX-mozikban sem - azokban még javában a Csillagok között megy.

Elemzők szerint ez nem fogja befolyásolni a bevételeket, mert

ha februárban kerül mozikba, ha szeptemberben, mindenképpen jól teljesít. Egészen egyszerűen ennyire erős a franchise.

A filmet 85 országban mutatják be ezen a héten, így nálunk is. A nagyibb piacok közül csak India, Kína és Japán marad ki az első körből. Az amerikai bemutató időzítése nem véletlen, jön a Hálaadás, és egészen december 12-ig nem kerül olyan film a mozikba, ami veszélyeztetné a pénzesőt (akkor debütál majd Ridley Scott Exodusa). A kiválasztottról itt írtunk.