Nem lesz lábszag és szex az ágymoziban

DSC 8661
2014.11.21. 16:41

Amikor majdnem egy hónappal ezelőtt megírtuk, hogy ágymozi is lesz a Bécsi úti Új Udvar helyén nyíló Buda Entertainment & Gastróban, valósággal felrobbant az internet: a cikkünk 22 ezer like-ot kapott, és több, mint 500 kommentelőt kezdtek kínozni olyan kérdések, hogy vajon

Mennyire lesz lábszag a teremben? Mi van, ha a fiatalok ide fognak járni szexelni? Mi lesz azokkal, akiknek nincsen most épp párjuk, de nem szeretnének egy idegen mellett fekve mozizni?

Az Index természetesen utánajárt a válaszoknak, és MINDEN olvasói kérdést feltett a 35 fekvőhelyes, azaz 70 embert befogadni képes ágymozi üzemeltetőjének. Jankura László, a Buda Entertainment & Gastro igazgatója mindenkit megnyugtatott: nem kell aggódni a lábszag és a szex miatt.

Íme az ágymozi szigorú házirendje

  • Az 5555 forintért megvásárolt ágymozi jegy két felnőtt, vagy két felnőtt és legfeljebb két tíz év alatti gyermek belépésére, és egy darab, a jegyen feltüntetett ágy használatára jogosít.
  • A látogatók a mozijegyükön feltüntetett sor és ágyszámnak megfelelő helyen kötelesek helyet foglalni, és jegyüket illetve blokkjukat az előadás végéig megőrizni
  • Az ágyakra cipővel felmenni tilos, a levetett cipőket az ágy alatt kialakított cipőtároló rekeszben kell tartani.
  • Az előadásra a mozi területére élelmiszert bevinni, a teremben élelmiszert fogyasztani tilos.
  • Az előadás ideje alatt a moziban telefonálni, hangoskodni, a többi vendéget bármi módon zavarni tilos. 
  • A mozi területéről a rendbontó, a többi látogató szórakozását bármilyen módon zavaró (pl. mobiltelefon használata az előadások alatt) látogatókat a mozi személyzetének jogában áll eltávolítani. Ebben az esetben a jegyvétel árát nem köteles a mozi megtéríteni.
  • A mozi tulajdonát rongáló, eltulajdonító vagy érvényes jeggyel nem rendelkező személyek ellen a mozi – a kárértéktől függetlenül - rendőrségi feljelentést tesz.
  • A mozi terembe személyenként csak 1 csomag vihető be, melynek mérete nem haladhatja meg a 25cm x 25cm x 40cm-es méretet. Csomagmegőrzés mozi területén nem vehető igénybe. A csomagot úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedő folyosók szabadon maradjanak.
  • A mozi területére állatot bevinni tilos.
  • A mozi egész területe "C" tűzveszélyességi osztályba tartozik, ezért a mozi egész területén tilos a dohányzás és a nyílt láng használata. Mozi területére tűzveszélyes anyagot bevinni szigorúan tilos.

A cipő levétele kötelező a moziban. Az olvasóink aggódnak: nem lesz durva lábszag a teremben?

Nem tartunk ilyesmitől, mert elég nagy a terem légtere. Felvettük a kapcsolatot azzal a londoni mozival is, ahol az első sorban ágyak vannak, és direkt rákérdeztünk a lábszagra: náluk ez ismeretlen probléma, nem panaszkodott még ilyesmire senki. (A londoni ágymoziról itt egy részletes blogposzt)

Mi van, ha valaki ihletet kap az ágyban fekvés közben, és egy szexjelenet alatt valóban szexelni kezd?

Természetesen nem tarthatjuk megengedhetőnek az ilyesmit. A házirendjükben benne van, hogy tilos megzavarni a többi nézőt. Horkolni, párnacsatázni tehát nem lehet, erre külön személyzet fog figyelni.

Mi van, ha valami mégis kifolyik az ágyra? Mondjuk egy liter ragacsos kóla.

Az ágymatracok anyaga olyan speciális anyagból van, amin nem fog meglátszani a kiöntött üdítő: egy nedves és egy száraz törölgetéssel minden koszfolt eltávolítható belőle. A balesetek minimalizálása érdekében egyébként nem fogunk árulni nachost és sajtszószt a büfében, csak popcornt és üdítőt.

És ha valaki csokival a farzsebében fekszik fel az ágyra? Vagy bevisz a táskájában egy fél pizzát?

Máshol vásárolt élelmiszert nem lehet bevinni a moziba. Ha valaki mégis elkezd odabent enni valami mást a popcornon kívül, azt udvariasan megkérjük majd, hogy tegye el. 

Akkor nem is lesz az ágyakon cserélhető gumilepedő, mint a kórházakban?

Nem lesz, ilyesmire nincs szükség, az ágymatrac anyaga könnyen tisztítható. A vetítések között mindig lesz 1 óra üresjárat, nem egymás nyakán lesznek a filmek. A szünet alatt egy külön takarítószemélyzet fogja rendbe rakni a termet, tehát nem a jegykezelők ugranak be gyorsan popcornt söprögetni két jegytépés között.

A székek fejtámláit sokan egyszerűen csak korpatartónak hívják. Milyen sűrűn lesz kicserélve az ágymoziban a párnák huzata?

Rendszeresen tisztítjuk majd a párnákat, de nem minden előadás után. A takarítószemélyzet külön figyelni fogja a párnák állapotát, vész esetére pedig természetesen vannak tartalék párnáink is.

Kapnak a nézők takarót?

Nem, mert szerintünk nem túl kényelmes betakarózva filmet nézni, hiszen akkor garantált az elalvás. Itt inkább ülnek az emberek, és felhúzzák a lábukat.

De hozni azért lehet? Sokan eleve fáznak a mozikban a légkondi miatt, és nyáron például direkt visznek magukkal pulóvert.

Az ágymoziban nem kell attól tartani, hogy fázni fog a néző, nem lesz hideg. Persze ha valaki mindenképpen takarót akar behozni magával, nem fogjuk kivetetni a táskájából.

Mennyire puha egyáltalán ez a fekhely? Mint egy kényelmes ágy? Vagy inkább mint egy keményebb, régi kanapé?

Inkább mint egy kanapé mert az nem lenne életszerű egy moziban, hogy a néző az oldalán fekve, magzatpózba kuporodva végigalszik egy filmet. Itt inkább csak kényelmesen ülünk, mint egy kanapén, ahol feltesszük a lábunkat.

A saját kispárnánkat azért be lehet vinni a terembe?

Ilyesmiért biztosan nem fogunk rászólni senkire.

Mi van, ha valaki egyedül jön? Ugye nem kell egy vadidegennel egy ágyba feküdnie?

Nem, az ágymoziban csak páros jegyek vannak, 5555 forintért. Természetesen ha valaki egyedül akar feküdni az ágyon a film alatt, megteheti, de ezért ugyanannyit kell fizetnie, mint egy párnak.

De mi van akkor, ha már csak egy szabad ágy van, de arra két magányos mozizó pályázik?

Ez egyelőre elég extrém példának tűnik. De ha valóban lesz olyan, hogy már csak egyetlen ágy szabad, és két magányos néző szomorkodik a pénztárnál, viszont ők meg tudnak egyezni abban, hogy közösen nézzék meg a filmet, akkor ennek természetesen semmi akadálya. Az ágymozi azonban alapvetően pároknak lett kitalálva.

És mi van, ha egy anyuka és egy apuka a gyereket is szeretné elhozni a moziba? Hármójuknak két ágy árát kell kifizetniük?

Természetesen nem. Lesznek tematikus vetítések is, ilyen például a családi mozizás, ahol a két szülő két 10 év alatti kisgyerekkel együtt nézheti meg a filmet egy ágyból.

De ha nincs tele a terem, a két gyerek átmászhat a szomszédos ágyra mozizni?

Természetesen, ahogy a hagyományos mozikban is átülhetünk a második sorból a hetedikbe, ha oda végül nem vett senki sem jegyet.

Az egyik olvasónk azt tervezi, hogy a vécében átöltözik pizsamába, és abban feküdne be az ágyba. Ezt szabad?

Ne felejtsük azért el, hogy az ágymozi az eredeti funkcióját tekintve mégiscsak egy mozi. És ahogy a hagyományos mozikba sem megyünk be fürdőköpenyben és strandpapucsban, itt sem illik pizsamában lenni.