Bangkokban betiltották az Éhezők viadalát

2014.11.21. 13:26

Nem vetítik a bangkoki mozik a kasszasiker-várományos Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részt, mert a májusi államcsíny óta tartó thaiföldi katonai uralom ellen tüntető diákok a filmbéli forradalmárok egyezményes kézjelét használják köszöntésként, és esetleg más ötleteket is átvennének Jennifer Lawrence-től (például a fővárost árammal ellátó erőmű ostromát), írja az Io9.com.

hokkwfdf3eznovrrouvl
Fotó: io9.com

A bangkoki rendőrség azután lépett akcióba és tiltatta be a Scala mozi premiervetítését, hogy a Facebookon elterjedt: diákok százai terveznek tüntetni a rendszer ellen a filmvetítés előtt.

A League of Liberal Thammasat for Democracy nevű szervezet ráadásul előre megvett 200 mozijegyet, azt tervezve, hogy a diákok a helyszínen ingyen megkapják a belépőket, ha nyíltan elmondják, miben hasonlít egymásra Bangkok, és a népnyúzó jövőbeli birodalom fővárosa, a Kapitólium.

Maga Az éhezők viadala: a kiválasztott 1. rész egyébként nem lett olyan rossz (kritikánk itt olvasható), csak nem kellett volna ketté vágni az utolsó könyvet, mert az első film így teljesen súlytalan.