Huszonhat év börtönre ítéltek egy színésznőt istenkáromlásért

2014.11.27. 17:28

Veena Malik színésznőt 26 év börtönre ítélte a pakisztáni bíróság, amiért szerepelt egy istenkáromló esküvői jelenetben. Az ítélet azért született, mert a színésznő fellépett egy nappali show-műsorban, és egy olyan esküvői jelenetben szerepelt, amiben utalás volt Mohamed próféta lányának az esküvőjére.

A műsort a Geo TV sugározta, amelynek tulajdonosa a színésznő férje, így a bíróság őt is ugyanekkora büntetéssel sújtotta. Veena Malik el sem hitte az ítéletet, azt mondta továbbra is bízik a pakisztáni legfelsőbb bíróságban. A bíróság ítélete szerint a jelenet mélyen sértette a vallásos muszlimokat. A Bollywoodban is sztárként ünnepelt Maliknak annyi szerencséje lehet, hogy az ítéletet Gilgit városban hozták, Gilgit felett pedig Pakisztán és India közösen gyakorol felügyeltet, így az itt született ítéletek nem egyértelműen érvényesek az ország többi részében is.

A jelenleg Dubai-ban tartózkodó Malik azt nyilatkozta, két hét múlva visszatér Pakisztánba és bátran néz a bírósági tárgyalás elé, mert nem hiszi, hogy bármi rosszat tett volna. A párt emellett még 3 millió (8000 angol font) megfizetésére is kötelezték, emellett az útleveiket is be kellene szolgáltatni. A pakisztáni színésznő nem először hívta fel magára a hatóságok figyelmét, nagy botrány volt abból is, amikor az indiai FHM magazin címlapján szerepelt, ahol nem volt rajta ruha, intim testrészeit csak a karjával takarta el.

Veena Malik esküvői istenkáromlás jelenete