160 ügyvéddel készül az HBO szcientológiafilmje

2014.11.27. 12:39

A szcientológia és Hollywood kapcsolatáról készít dokumentumfilmet az HBO, és úgy tűnik, semmit nem bíznak a véletlenre. Annyira bebiztosítják magukat, hogy összesen 160 ügyvédet béreltek fel annak érdekében, hogy filmjük semmiképpen se legyen betámadható, vagy ha ez mégis megtörténik, profi legyen a védelem. Az HBO dokumentumfilm-részlegének igazgatója, Sheila Nevins azt nyilatkozta a Hollywood Reporternek, hogy legalább ennyi ügyvéd áll készenlétben mindennap, és követi nyomon a film minden mozzanatát.

A dokumentumfilm a Pulitzer-díjas író, Lawrence Wright Going Clear című könyve alapján készül. Wright alaposan beásta magát a szcientológiai egyház alapítójának, L. Ron Hubbardnak az életébe, és részletesen feltárja, milyen hatást gyakorol az egyház híveire, akik között nagyon sok hollywoodi szereplő is van, például John Travolta és Tom Cruise. Wrightnak volt néhány olyan állítása, például állítólagos fizikai erőszakról és zaklatásokról, amit nagyon rosszul fogadott az egyház.

A filmet Alex Gibney rendezi, aki 2007-ben Oscar-díjat nyert Taxi to the Dark Side című filmjéért, a bemutató jövőre lesz.