Tessék, itt van a Star Wars VII - Az ébredő erő első előzetese

2014.11.28. 16:18

Lehet bedönteni a szervereket, hajrá. Az előzetest óriási várakozás előzte meg persze, az Apple oldalán jelent meg először 5 perccel a hivatalosan bejelentett 16:15 előtt, aztán feltűnt a YouTube-on is, és azóta elterjedt már mindenütt.  

 A film, aminek a magyar alcíme Az erő ébredése lett (ezt a címet korábban ellőtték már egy regénynél 1999-ben, erről itt írtunk), 2015 december 18-én kerül a mozikba, a rendezője pedig az a J.J. Abrams, aki egy, a Star Wars-franchise-hoz hasonlóan híres sci-fi-sorozatot, a Star Treket is feltámasztotta. A forgatásról rengeteg pletyka szivárgott ki, a történetről nagyjából annyit lehet tudni, hogy lesz benne egy morális válságba kerülő rohamosztagos, akit a teaser 8. másodpercében láthatunk. Nem sokkal később feltűnik egy sötét jedi is, olyan fénykarddal, mintha a templomosokat kereszteznénk Darth Maullal - ez a szerkesztőséget nagyon megosztotta.

Lesz a filmben még egy lány, aki láthatóan otthonosan mozog a homokfutókon, és szerepelnek az eredeti trilógia legkedveltebb karakterei, azaz Han Solo, Luke Skywalker, Csubakka és Leia hercegnő is, sőt, a két vicces robot, C3PO és R2D2 is feltűnik majd a sok lense flare effekt között, melyek közül a nyúlfarknyi teaserbe is sikerült becsempészni párat. Az előzetes legjobb pillanatai azok, amikben a Millennium Falcont és a bolygó felszínéhez közel repülő X-szárnyú vadászokat mutatják, a mozikban is biztos itt üvöltenek fel majd a rajongók először.