Spectre lesz az új Bond-film címe

2014.12.04. 12:11

Magyar idő szerint ma délben, a Pinewoods stúdióban tartott online sajtótájékoztatón bejelentették a legújabb Bond-film szereplőit és címét. Új kocsit is mutattak.

Sam Mendes nem árult el részleteket a címről, de a Bond-rajongók tudhatják, hogy a SPECTRE egy gonoszokat tömörítő szervezet neve. Jövő héten kezdenek forgatni a Pinewoodban, Londonban, Rómában, Mexikóvárosban, Marokkóban és Ausztriában, a forgatás hét hónapig fog tartani.

Visszatér az MI6 stábjából Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris és természetesen Daniel Craig. A Sherlock gonosz Moriarty-ját játszó Andrew Scott titkosügynök lesz. Dave Bautista lesz majd Mr. Hinks, Lucia Sciara szerepében Monica Bellucci lesz látható, a másik Bond-lány Léa Seydoux. Christoph Waltz is játszani fog a Spectre-ben, de a szerepe nevét nem jelentették be.

A filmet ugyanazok fogják írni, akik a Skyfallt, azaz Neal Purvis, John Logan és Robert Wade. Az operatőr az Interstellart is fényképező Hoyte Van Hoytema lesz.

Az új kocsi az Aston Martin DB10 lesz.

A filmet Sam Mendes (Amerikai szépség, A kárhozat útja) rendezi, akárcsak a Skyfallt, a főszereplő pedig még mindig Daniel Craig. A bejelentés előtt különböző pletykák keringtek, arról szóltak a hírek, hogy Christoph Waltz játssza majd a régebbi Bond-filmekben is feltűnő gonoszt, Blofeldet, a főgonoszt a BBC Sherlock-sorozatából ismert Andrew Scott lesz, az olasz Monica Bellucci pedig az egyik Bond-lány szerepét kapja majd. A Galaxis őrzői morcos verőembereként bemutatkozó Dave Bautista neve is felmerült, illetve Léa Seydoux neve is már korábban kikerült.

Még júliusban a forgatás egyik munkatársa kikotyogta, hogy Marokkóban, Rómában és Ausztráliában fognak forgatni.