A Sráckor lehet az év filmje

2014.12.08. 13:23

Richard Linklater Sráckor című filmje (kritikánk itt) nyerte a legjobb rendezés díját, míg Patricia Arquette a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta meg a filmben nyújtott alakításáért a Los Angeles-i filmkritikusoktól, írja az MTI.

A múlt héten a bostoni filmkritikusok, a New York-i filmkritikusok köre és a New York-i online filmkritikusok is a Sráckort választották az év filmjének, egyedül a filmtörténészeket, diákokat és filmszakértőket tömörítő National Board of Review (NBR) szavazott inkább a A Most Violent Year című filmre, amiben az új Star Wars-epizódban is feltűnő Oscar Isaac játszik egy gyanús ügyletekbe keveredő gengsztert.

A Los Angeles-i filmkritikusok Tom Hardy-t választották a legjobb színésznek idén a Locke című drámáért, a legjobb mellékszereplőnek járó díjat pedig teljesen megérdemelten kapta a Whiplash-ért. A legjobb idegen nyelvű film az Ida lett, a Grand Budapest Hotel pedig a legjobb forgatókönyvért járó díjat kapta a kritikusoktól. A legjobb dokumentumfilm az Edward Snowdenről készült Citizenfour lett.

Az elismeréseket a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének 40. díjátadó ünnepségén adják át január 10-én.