Nem derül ki semmi, de az is pont elég

2014.12.08. 11:14

A The Dissolve nevű mértékadó filmes portál nemrég készített egy listát a legjobb 30 amerikai független horrorfilmről, és ott figyelt a 2014-es It Follows az előkelő 12. helyen, rögtön a Reanimátor mögött. A lelkes filmes újságíró szerint David Robert Mitchell filmje az egyik leghatásosabb amerikai kishorror már évek óta, de erről csak olvasni lehetett például tőle vagy más szerencsés fesztiválozótól, akinek volt olyan mázlija, hogy elkapta a filmet valami gálavetítésen. Egészen eddig, mert itt az első előzetes belőle, de még ez sem az amerikai, hanem a francia premierre készült.

It Follows (2014) TIFF French Trailer

Az előzetesből nem derül ki semmi, csak egy nagyon hatásos montázs és egy félelmetes hang utal arra, hogy egy horrorfilmet látunk. A történet leírásából azonban megtudhatjuk, hogy az It Follows (vagyis Az követ) arról szól, hogy a gyilkos nem egy vidéki őrült vagy egy bosszúálló szellem, hanem egy láthatatlan jelenség, ami szexszel terjed áldozatról áldozatra.

A filmet Franciaországban február 4-én mutatják be jövőre, az hagyján, hogy magyar premierről nincs hír, de még amerikairól sincs.