Új Star Wars 7-infómorzsák szivárogtak ki

2014.12.12. 11:03

A nyomtatott Entertainment Weeklytől kezdve a patinás Business Insideren át a Geektyrant-típusú Star Wars-ügyi szakportálokig mindenki arról ír most, hogy a Disney-birodalomba tartozó Lucasfilm stúdió és J.J. Abrams maga szivárogtatta ki a legfrissebb Csillagok háborúja pletykákat:

a trailerben látható karakterek filmbéli neveit!

Itt egyébként más karakternevek szerepelnek, mint amik abban a sztorikiszivárogtatós cikkben voltak, amitől múlt héten felrobbant az internet, úgyhogy az ott olvasottakból más sem biztos, hogy 100 százalékban igaz.

Viszont innentől tényleg csak az olvassa tovább a posztot, aki nem bánja, ha Rontóc Géza módjára megint elspoilerezzük a Star Wars 7-et!

A mostani, hivatalos Disney-Lucasfilm-kiszivárogtatás egyébként nagyon vicces, mert a karakterek nevei pont olyan rágópapírszerű, Lutra-albumos matricákon szerepelnek, mit az Amerikában évtizedek óta népszerű gyűjtögetős Tropps-kártyák.

The-Force-Awakens
Fotó: Entertainment Weekley / Entertainment Weekley

A Disney hivatalos közleménye szerint tehát a sivatagban rohangáló, rohamosztagospáncélos John Boyega karakterét

Finn-nek fogják hívni

a Star Wars 7-ben. A múlt héten információkat szivárogtató, állítólagos Lucasfilm-dolgozó viszont még Deak néven hivatkozott rá.

A kiszivárgott sztoriban Kirának hívták Daisy Ridley sivatagban robogózó karakterét, aki állítólag Han Solo és Leia hercegnő eltitkolt lánya lesz a hetedik részben. A lány filmbéli neve azonban most már biztos:

Rey.

A sivatagi roncstelepen guruló, R2D2 és egy focilabda szerelemgyerekére hasonlító droid (aki a kiszivárgott sztori szerint Daisy Ridley karakterének tulajdona) hivatalos neve:

BB-8.

Kiderült az is, hogy Oscar Isaac ül az X-szárnyú vadászgép pilótafülkéjében, de nem Darklighter-rokon lesz, ahogy azt korábban állította a Lucasfilm-közeli forrás, hanem

Poe Dameron.
character-names-revealed-for-star-wars-the-force-awakens5
Fotó: Entertainment Weekley

És kiderült a trailer legizgalmasabb figurájának, a havas erdőben csörtető, keresztvaslézeres gézengúznak a kiléte is. Ő lesz

Kylo Ren.

Az egyébként érdekes, hogy rá nem Darth Kylo vagy Darth Ren néven hivatkoznak a Lucasfilmnél, vagyis valószínűleg még csak egy sötét tanítvány. Vagy olyasvalaki tanította fénykardozni, akinek már semmi köze a Sith-lovagok "egy mester-egy tanítvány"-krédójához. Ez egyébként tökéletesen belepasszol abba a Star Wars-sztoriba, amit a kiszivárogtató írt le: Kylo Ren kezdetben a Köztársaság oldalán áll, de később találkozik egy olyan Sith-tel, aki csalódott Darth Sidiousban, azaz Palpatine császárban, ezért saját utakat keresve akarja meghódítani a galaxist.

 A hivatalos Lucasfilm-kártyák emellett megemlítik, hogy:

  • a trailerben valóban rohamosztagosokat láthattunk, csak A Jedi visszatért óta kicsit átdizájnolták a felszerelésüket,
  • X-szárnyú vadászgépek suhantak el a víz fölött,
  • az utolsó jelenetben pedig valóban a Millennium Falcon repkedett a sivatag fölött a TIE-vadászok lézertüzében, és valóban új, szögletes parabolaantennára cserélték ki a második Halálcsillag elpuszításakor levert tányérszenzorát.