Tényleg voltak arról tervek, hogy Pókember beugrik valamelyik Marvel-filmbe

2014.12.12. 13:07

Minden képregényrajongó legnagyobb szívfájdalma, hogy annak idején a Marvel elherdálta a legértékesebb karaktereit (Fantasztikus négyes, Pókember, X-Men) különböző cégeknek, hogy aztán a Disney nélkülük építse fel a filmipar legbrutálisabb franchise-át. Így Pókember vagy Rozsomák nem tűnhet fel a Bosszúállókban vagy más Disney/Marvel-filmekben, hiszen a Sony vagy a Fox tulajdonolja a filmes jogokat, ők meg hülyék lesznek konkurens stúdióval közösködni. Ennek ellenére már többször is felmerült, hogy a Sony esetleg belemenne egy crossoverbe, de sokáig úgy tűnt, hogy ez csak az elkeseredett rajongók generálta pletyka. Pedig nem.

A Collider szedte össze szépen, hogy a Sonyt ért hackertámadásnak köszönhetően rengeteg belsős infó is kiszivárgott, köztük egy animáció Pókember-vígjáték a Legó-film rendezőitől, és

levelezések arról, hogy a Sony kölcsönadná-e Peter Parkert az Amerika Kapitány 3-hoz.

Ez csak az egyik ötlet, ami felmerült a Sony és a Marvel vezetői között. A Wall Street Journal bele is olvasott a feltört levelezésekbe, amiből kiderül, hogy egy új Pókember-trilógia elkészítését bízta volna a Sony a Marvelre, cserébe értékesítést, marketinget és valamennyi kreatív kontrollt kaptak volna. A Marvelnek nagyon tetszett az ötlet, mert Pókember kifejezetten kell a harmadik Amerikba Kapitányhoz, ami a Civil War-képregénysztorit dolgozza fel. Ennek annyi a lényege (képregényspoiler!), hogy a szuperhősök választás elé kerülnek, hogy vagy névvel és arccal vállalják, hogy központilag beregisztrálják  szuperhősnek, vagy levadásszák őket, ha nem. A hőstársadalom két részre szakad, Pókember pedig Vasember kirakafiúja lesz, amikor a regisztráció mellett voksolva hosszú évek utáni felfedi valódi arcát.