Nem kerül az amerikai mozikba a Kim Dzsongunt parodizáló film

005
2014.12.18. 01:31 Módosítva: 2014.12.18. 21:50

Véglegesen eldőlt, hogy a Sony Pictures mégsem mutatja be a tervezett időpontban, karácsonykor az amerikai mozikban Az interjút. A fenyegetések miatt a legnagyobb mozihálózatok nem merték műsorukra tűzni a filmet, ezért a filmstúdió hivatalosan bejelentette, egyelőre nem kerül mozikba - írja az LA Times

A Sony azt írta, teljes mértékben megérti a mozis cégeket, hogy nem akarják kockáztatni dolgozóik és vendégeik testi épségét. A Sony korábban a mozik üzemeltetőire bízta, be merik-e mutatni a filmet. Nem merték.

James Franco és Seth Rogan nagy port kavart filmje arról szól, hogy az általuk alakított bulvártévéseket felkérik, interjúkészítésnek álcázva likvidálják az észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt. 

The Interview - Official Teaser Trailer - In Theaters This Fall

A Sony filmstúdió számítógépes rendszerét pár hete hackerek törték fel, kedden pedig támadással fenyegették meg azokat a mozikat, amik műsorukra tűzik Az interjút. 

A Guardians of Peace (Béke Őrzői) nevű hackerek azt írták: "A világ megtelik félelemmel. Emlékezzenek 2001 szeptember 11-re. Azt javasoljuk, maradjanak távol a moziktól a bemutató idején".

A hackercsoport a november végi akció után a Sony online levelezését, a vállalat munkatársainak társadalombiztosítási számait és fizetési adatait is közzé tette.

A hackertámadás hátterében Észak-Koreát sejtik, bár az ország hivatalosan tagadta a vádat.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal valószínűtlennek tart egy mozik elleni támadást, de a szakértői még dolgoznak az üzenetek elemzésén.

A premiert a múlt héten megtartották Los Angelesben, de a média nagy részét kizárták az eseményről. A csütörtökre kitűzött New York-i bemutatót a fenyegetés hatására törölték.