A Csillagok háborúja majdnem tönkretette Natalie Portman karrierjét

2014.12.19. 09:09

Ha nincs Anthony Minghella, és nem ment volna egy szívességgel Mike Nichols rendezőnek, Nataile Portman most pont ott lenne, ahol Hayden Chritiensen, aki a 2005-ös, A Sith-ek bosszúja óta mindössze tíz filmet forgatott, és ezek közül egy sem lett kassza- vagy kritikusi siker. Portman a Csillagok háborúja második trilógiájában alakította Padme Amidala hercegnő szerepét, amitől - tök logikusan - azt várta, hogy megdobja a karrierjét, de a rémes szereppel nem tudott mit kezdeni, és a kritikusok is szétszedték.

Kijött az első film, és mindenki meg volt róla győződve, hogy szörnyű színésznő vagyok. Az évtized legtöbbet kereső filmjében voltam a női főszereplő, de egy rendező sem akart velem dolgozni. Mike Nichols jó barátom, ő írt egy levelet Anthony Minghellának és megkérte, hogy válogasson be a Hideghegy című filmbe, mert kezeskedik értem. Anthony elégedett volt, és szólt Tom Tykwernek, akivel egy rövidfilmet forgattam, majd jött a V, a Wachowski testvérekkel. Szerencsém volt.

Portman Mike Nichols Közelebb című filmjében, egy sztriptíztáncosnőt alakítva hálálta meg a rendező szívességét - teljesítményétől a kritikusok is eldobták a hajukat, és Darren Aronofsky is itt figyelt fel rá. A Fekete hattyúért meg is kapta az Oscar-díjat, és azóta senki nem kételkedik abban, hogy tud játszani. Az új Csillagok háborúja-trilógia első filmjében John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver és Oscar Isaac lesz a főszereplő, vajon az ő karrierjüket hogy befolyásolja majd 2015 legjobban várt bemutatója?