Fájdalmasan rossz Osvárt Andrea új vígjátéka

2014.12.19. 16:45 Módosítva: 2014.12.20. 11:04

Osvárt Andrea Eli Roth horrorja után két filmmel is jelentkezett idén: a februárban bemutatott Megdönteni Hajnal Tímeát 2014 legjobb vígjátéka volt, a héten mozikba került Zűrös olasz esküvő viszont az év (ha nem egyenesen az évtized) legszörnyűbb romkomja.

Zűrös olasz esküvő alatt végig az kattogott az agyamban, hogy Osvárt Andrea biztos lelkesen elmesélte néhány olasz barátjának, micsoda pompás magyar vígjátékban szerepelt legutóbb, az olasz barátok pedig szépen továbbmesélték a sztorit Carlo és Enrcio Vanzina producereknek, akik végül leforgatták a Hajnal Tímea kicsi és savanyú olasz változatát.

A Megdönteni Hajnal Tímeát és a Zűrös olasz  esküvő közötti hasonlóság ugyanis egészen megdöbbentő:

  • mindkét film azzal indul, hogy a rég nem látott iskolai osztálytársak újra találkoznak,
  • Osvárt Andrea mindkét filmben szexel az egyik főszereplővel, ami galibák sokaságát okozza majd a társaság tagjai között,
  • mindkét film félreértések és helyzetkomikumok sokaságából építkezik,
  • még a sablonkarakterek is hasonlóak: félrekufircoló macsó, könyvtároskinézetű szűzike, jószívű, de idegesítő nyüzüge, stb. 
  • mindkét filmben kurvázik minimum egy férfi főszereplő,
  • és mindkét film végén van egy esküvői jelenet, ahol Osvárt Andrea a szép, de csalfa menyasszony,

Jó film? Nem igazán

IMDb: 6 pont

Port.hu: 6,7 csillag

Index-ítélet: 2/10

A sztori már a trailerből is összerakható. Öt régi iskolai barát, az öregecskedő feleségét fiatal szeretőre cserélő Giovanni (Emilio Solfrizzi), a minden városban szeretőt tartó minden városnéző túra után valakivel hempergő Luca (Adriano Giannini), a szürke kisegér Luciana (Stefania Rocca) és a meleg Alessandro (Giorgio Pasotti) és az esküvőjére készülődő Daniele (Ricky Memphis) 20 évvel a suli után újra találkoznak Svájcban, Danielle esküvője előtt. Az életük egyáltalán nem úgy alakult, ahogy annak idején focizás közben megálmodták, de most végre mindannyiuk elérkezettnek látják az időt arra, hogy szexeljen azzal, akivel korábban nem mert, átverős-megcsalós fordulatok lavináját elszabadítva ezzel. 

Osvárt Andi szexjelenete a Zűrös olasz esküvőben

Csakhogy míg a Megdönteni Hajnal Tímeát az idei év egyik legviccesebb filmjeként jól tudta kezelni az egy célért küzdő, de teljesen különböző karaktereket és a félreértésekből adódó helyzetkomikumokat, addig a Zűrös olasz esküvő fárasztóan, unalmasan és kínosan mondja fel újra azokat a tipikus amerikai romkomos közhelyeket, amik már 20 évvel ezelőtt sem voltak viccesek. Ez bizony egy ordas közhelyeket felvonultató, humormentes vígjáték, aminek egyetlen másodpercén sem lehet teljes szívből nevetni.