Peter Jackson nem akar Marvel-mozifilmet

2014.12.22. 08:44 Módosítva: 2014-12-22 08:46:01

Nagy bajban lehet Hollywood, hogy ha pont a dollármilliárdokat kaszáló Gyűrűk Ura és A hobbit fölött bábskodó Peter Jackson nyilatkozik úgy a Movie Fone-nak: ki nem állhatja a mostani, franchise- és szuperhősvezérelt filmipart. Sőt, semmi kedve bevállalni a Marvel Entertainmentnek a Captin Marvel-mozifilmet, és a Fox stúdió X-Menje ellen indított X-Men-film, az Inhumans rendezői széke sem érdekli.

Soha sem olvastam képregényeket, egyszerűen nem érdekeltek. Nem akarok Marvel-filmet forgatni, így viszont csak egyetlen választásom marad: megcsinálni egy kisköltségvetésű új-zélandi filmet.

Képkivágás
Fotó: Richard Bord / Getty Images

Az Oscar-díjas rendező egyébként Középföldére sem fog visszatérni egyhamar, a Warner, az MGM és a New Line Cinema ugyanis csak A Gyűrűk Ura és A hobbit megfilmesítési jogai fölött rendelkeznek. A szilmarilok, az Elveszett mesék, A sonkádi egyed gazda és a többi Tolkien-történetet az író örökösei féltve őrzik Peter Jacksontól, mivel az eddigi adaptációk egyáltalán nem tetszettek nekik. Részben igazuk van: míg A Gyűrűk Ura-trilógia mára ugyanolyan mozgóképtörténeti klasszikussá nemesedett, mint a régi Star Wars, a háromrészesre puffasztott A hobbit szörnyűbb, mint a Csillagok háborúja I-II-III. és a köldöknézős magyar művészfilmek együttvéve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?