Nem kerül mozikba Ryan Gosling első rendezése

2014.12.30. 11:54

A Warner Bros. úgy döntött, nem mutatja be Ryan Gosling Lost River (korábban How to Catch a Monster címen futott) című filmjét, ami a színész első rendezése volt. A filmet nyáron, Cannes-ban mutatták be, ahol a kritikusok nagy várakozással fogadták, majd a premier után nem győzték savazni:

A Varitey.com kritikusa szerint a film olyan, mintha Terrence Malick forgatókönyvírónak és David Lynch-nek lett volna egy szerelemgyereke, akit elraboltak, megfojtottak és többször arcon rúgtak. Unalmasnak és önteltnek találta a filmet a The Guardian kritikusa is, aki szerint Gosling nem is rendezhetett volna filmet, ha nem lenne sztár. A legtöbb kritikus hasonlóképpen ostorozta Goslingot, a legjóindulatúbb megjegyzés a filmmel kapcsolatban az volt hogy "művészi katyvasz". Abban egyébként minden kritikus egyet értett, hogy a film nagyon David Lynch-re hajaz. 

Lost River - Official Trailer

Ennek alapján különösen érthetetlen volt, miért gondolta a Warner, hogy nekik csak szükségük van a víz alatti városban játszódó fantasyre, de legyen ez az ő bajuk. A film a mozibemutató helyett áprilisban DVD-n és BluRay-en jelenik majd meg, esetleg VOD-terjesztésben. A Lost Riverben olyan nevek szerepelnek, mint Christina Hendricks, Eva Mendes, Matt Smith, Saoirse Ronan és Iain De Caestecker.