Négy moziban öt nap alatt egymillió dollárt keresett az Amerikai mesterlövész

2014.12.31. 17:59

Clint Eastwood háborús filmjét december 25-én mutatták be az amerikai mozik, azért, mert a forgalmazó Warner és a rendező Eastwood mindenképpen szerette volna, hogy Oscar-díjra is nevezhessék (december 31-ig kell az USA-ban moziba kerülnie egy filmnek, hogy jelölt lehessen). A film az amerikai haditengerészet legjobb mesterlövészéről szól, aki 160 igazolt halálos találattal bír. A film az elmúlt öt napban mindössze négy moziban volt látható, de így is egymillió dollárt termelt, ami valahol ótvaros nagy rekord lehet.

A filmben Bradley Cooper alakítja Chris Kyle-t, Sienna Miller meg a feleségét. Az első napon 240 212 dollárt hoztak a konyhára Dallas, Los Angeles és New York mozijaiban, ehhez 166 000 dollárt tettek hozzá még hétfőn, így érte el az 1,04 millió dollárt. A film január 16-án kerül majd széles körű forgalmazásba, egy nappal az Oscar-jelölések bejelentése után. A kritikusok szerint jogos volt a gyors bemutató, mert a film megrázó és drámai, Cooper pedig ismét esélyes a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?