Negyedszerre is Robert Downey Jr. lett a legnagyobb kedvenc

2015.01.08. 13:20

Robert Downey Jr., a Vasember- és a Bosszúállók-széria sztárja zsinórban negyedszerre vehette át a kedvenc filmszínész díját, és mellé a kedvenc drámai színésznek járó elismerést is bezsebelte. Taylor Swift pedig három zenei kategóriában is első helyen végzett, a 25 éves amerikai énekesnő lett a legnépszerűbb női- és popelőadónak, illetve Shake it Off című slágere is a közönség kedvence lett.

Az Agymenők című sorozat a televíziós kategóriákban tarolt, a szőke pincérlányt, Pennyt alakító Kaley Cuoco-Sweeting lett a közönség kedvenc televíziós vígjáték színésznője.

Az Amerika Kapitányt megformáló Chris Evans az akciófilmek sztárjai közül lett közönségkedvenc. "Úgy tippelem, hogy a szavazatok 30-40 százalékát az anyukámnak köszönhetem, de a maradék 60 százalék tényleg nagyon sokat jelent számomra" - mondta a színész.

Ben Afflecket is díjazták, de nem a színészi teljesítményéért, hanem a Whitney Williamsszel közösen alapított Eastern Congo Initiative nevű szervezeten keresztül végzett humanitárius munkájáért. A 2010-ben indított kezdeményezés révén különböző programokkal segítik az afrikai ország gazdasági és szociális fejlődését.

Jennifer Lawrence a kedvenc film- és akciófilm-színésznő díját nyerte el, Ellen DeGeneres pedig a nappali televíziós műsorok házigazdáinak mezőnyében nyert. A Disney stúdió Demónája kapta a legtöbb szavazatot a kedvenc film kategóriájában. Melissa McCarthy a kedvenc vígjátéki színésznő díját nyerte el, míg Adam Sandler egymás után ötödszörre lett a közönség kedvenc férfi komédiása, -írja az MTI.

A 92 éves Betty White a kedvenc televíziós ikon díját vette át, Iggy Azalea ausztrál rapper a hiphopelőadók, a Lady Antebellum a countryegyüttesek közül lett a közönségkedvenc. Ed Sheerannek ítélte a közönség a legjobb férfi előadó és album díját is.

A Los Angeles-i Nokia Színházban rendezett díjátadó házigazdája Anna Faris és Allison Janney volt. A People's Choice Awards nyitja minden évben a hollywoodi díjátadók szezonját, amelynek csúcspontja a februári Oscar-gála. A ceremóniát élőben közvetítette a CBS, a közönségdíjakra filmes, televíziós és zenei kategóriában lehet szavazni az interneten.