Kínos Golden Globe-baki: véletlenül kiírták, hogy a Selma és a Vadregény nyert

2015.01.10. 16:09

Kínos bakit követett el a Golden Globe hivatalos honlapja, amikor a vasárnapi díjkiosztást megelőzve pénteken véletlenül kitették oldalukra két Golden Globe-díjas film címét, a Selmát és a Vadregényt, írja az MTI. A 72. Golden Globe-gála ugyanis vasárnap este (magyar idő szerint: hétfő hajnalban) lesz.

Az Oscar előszobájának számító Arany Glóbuszt a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szövetsége osztja ki minden év elején. A honlapjukon azonban rövid időre a Selma és a Vadregény című filmek is megjelentek, mint a 72. Golden Globe-gála legjobb drámai film és legjobb vígjáték vagy musical kategóriájának díjazottjai. A filmcímek a tavalyi díjazottak képei alatt szerepeltek képaláírásként.

A HFPA weboldalát működtető BlueFin cég minden felelősséget magára vállalt a hibáért. Közleményükben úgy fogalmaztak: 

Csupán teszteltük a honlapot a vasárnapi díjkiosztó előtt, és csak véletlenszerűen választottunk két címet a díjra jelöltek közül győztesnek. Nem tudjuk, mely alkotások lesznek a valódi díjazottak. 

A véletlenül megmutatott tesztoldal rövid időn belül eltűnt a honlapról. De nem ez volt az első eset, hogy egy Golden Globe-díjazott tévesen tűnt fel az oldalon: 2009-ben Anne Hathaway nevét hozták nyilvánosságra a legjobb színésznő kategória díjazottjaként, ám valójában Kate Winslet kapta a díjat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?