Ötszáz milliót kaphat a Filmalaptól a Depardieu-film

2015.01.15. 16:54

A Csárdáskirálynő háborús utóéletét feldolgozó, It's Showtime Siberia! (korábban: Szibéria) című nemzetközi produkció 500 milliós támogatásról szóló szándéknyilatkozatot kapott a Filmalaptól, így pályázhatnak az osztrák és német filmalapoknál is, hogy előteremtsék az egyébként igen magas, 3,5 milliárdos költségvetést. A nemzetközi koprodukciós film a Csárdáskirálynő első világháborús szibériai fogolytábori színpadra állításának történetét kelti életre.

Kalmár Péter vezető producer külföldi színészekben és angol nyelvű filmben gondolkozik, hiszen a Csárdáskirálynőnek ismert német nyelvterületen és Oroszországban is. Az It's Showtime, Siberia! – amelynek magyar munkacíme Túl az Óperencián – részben hazai, részben pedig nemzetközi alkotógárda és közreműködők együttműködéséből jön létre. 

A filmet az Oscar-díjra is jelölt, erdélyi származású és magyarul kitűnően beszélő Robert Dornhelm rendezi, a forgatókönyvet Tasnádi István írta, a film operatőre pedig Vecsernyés János lesz. Főszereplőknek a A Végzet Ereklyéi: Csontváros, a Sweeney Todd című filmekből és a Twilight sorozatból ismert brit Jamie Campbell-Bowert és a Tudorok című filmsorozatban Tudor Máriát játszó ír Sarah Bolgert nevezték meg, és a mellékszereplők között Gerard Depardieu is ott lesz. 

2015 őszén kezdődhet a forgatás, és reális cél a 2016-os nemzetközi bemutató.