Viszik a Szürke50 jegyeit, mint a cukrot

2015.01.17. 09:33

A Fandango.com online jegyértékesítő portál adatai szerint a mamipornónak becézett A szürke ötven árnyalata című izé, erotikus filmre úgy fogy elővételben a jegy, mint korábban egyetlen, R besorolású, azaz szigorúan csak 18 éven felülieknek szánt film esetében sem. Az eddigi rekorder mellesleg a Szex és New York 2 volt, szorosan a nyomában a Másnaposok második részével és a Holtodiglan című, tavalyi krimivel.

A szürke ötven árnyalata (2015) előzetes

A szürke ötven árnyalata jegyei egyébként olyan gyorsan fogynak, hogy a moziláncok már jó előre újabb előadásokat terveznek be. Ez azért érdekes, mert az amerikai mozikban hagyományosan átok az R besorolás, és csak nagyon kevés filmnek sikerül ennek ellenére anyagilag igen sikeresnek lennie. A Szürke50-film ráadásul szexet kínál, és kötözést, meg hasonló nyalánkságokat, amiket a prűd amerikai társadalom kollektív gyomra elég nehezen vesz be.

A Universal így inkább a szerelmi szálat domborítja ki az előzetesekben és a plakátokon is, nem pedig azt, hogy a főhősnővel a férfi főszereplő olyanokat csinál az ágyban (konyhában, kamrában, padláson, asztal alatt, stb), amikről biztos nem ír majd a Facebookra. A filmet egyébként február 13-án mutatják be az USA-ban, a két főszereplője Jamie Dornan és Dakota Johnson lesz. A hazai bemutatóra egy nappal hamarabb kerül majd sor.