Xavier prof és Magneto nélkül folytatódik az X-Men

2015.01.19. 15:49

Aki nagyon szereti Sir Ian McKellent, és Sir Patrick Stewartot, az most nagyon szomorkás hangulatba fog kerülni: az X-Men-franchise két nagy öregje nem fog szerepelni az X-Men-franchise Apocalypse című folytatásban. Az előző filmet (X-Men: Az eljövendő múlt napjai) látva ez persze nem is annyira nagy meglepetés, és Stewart sem volt különösebben szomorú, amikor Larry King műsorában elárulta, hogy az új film inkább Magneto és Charles Xavier múltjára és fiatalabb énjére fókuszál majd.

720x405-489817659
Pont tegnap olvastam utána, és tudtam meg, hogy ez a film nem rólam és Ianről, illetve az időskori Magnetóról és Xavierről szól majd, hanem a fiatalokról, szóval helyettünk James McAvoy és Michael Fassbender szerepel majd benne. No meg Jennifer Lawrence. Nem, egyelőre cameóról sincs szó.

Ez nem azt jelenti, hogy a két színész és a rendkívül jövedelmező franchise kapcsolata véget ért volna, a 2016-os X-Men-film mellett ott van még a Gambitről szóló film (ebben Channing Tatum alakítja a címszerepet), a Deadpool-film (Ryan Reynoldsszal) és szerepet kaphatnak az Apocalypse után következő X-Men-filmekben is. 

Az Apocalypse-t Bryan Singer rendezi majd, és a képregényekből ismert, rendkívül népszerű, En Sabah Nur és az apokalipszis négy lovasa tematikájú történetszálat dolgozza majd fel, és 2016 május 27-én látható majd a mozikban. A film főgonoszát a Star Wars VII-ben jövő karácsonykor látható Oscar Isaac alakítja. (Rolling Stone)