George Lucas szerint az Oscar-díj a politikáról szól

2015.01.19. 14:54

Az amerikai CBS-nek nyilatkozó rendező nem az Oscart kutyázni ment be a stúdióba, hanem egy Strange Magic című animációs musicalt promótálni, de ha már ott volt, és a műsorvezető megkérdezte, hogy mit szól az Amerikai Filmakadémia díjához, és különösen ahhoz, hogy a Selma főszereplőjét, David Oyelowót nem nevezték a legjobb férfiszínészek közé, hát elmondta.

Ez színtiszta politika, semmi köze a művészethez. A mi hibánk is, filmeseké mert miért választunk be olyan tagokat az Akadémiára, akik nem a legjobbak, a legtehetségesebbek felé fordulnak? Politika, mondom. És ez mindenkinek csak árt. 

Spike Lee a The Daily Beastnek mondta el kendőzetlen véleményét:

Az, hogy nem nevezeték a Selma rendezőhét, cseppet sem csökkenti a film értékét. Ott van a kibaszott Miss Daisy, ki a tököm emlékszik rá? Oscar-díjas, de kit érdekel? Tanítják a filmszakon szerte a világon? Nem. A Szemet szemért (Do the Right Thing) viszont a tananyag része. Senki nem beszél a kibaszott Miss Daisy-ről. Ha legközelebb találkozom Avával (a Selma rendezője), megmondom neki, hogy szarjon az egészre. Jó filmet csinált, legyen rá büszke, és forgasson még egy ilyen jót.