Újabb három díj a Sráckornak

2015.01.19. 15:11

A februári Oscar-gála két legnagyobb esélyese a Birdman és a Sráckor, ha nem ezek közül az egyik lesz a legjobb film, botrány lesz Hollywoodban, meg eleve, tényleg jó mindkettő, és most csak azért, mert az Index dicséri, nehogy valaki kihagyja, mert amit az Index dicsér, az 99 százalékban szar, ugye, legalábbis egyik kedves kommentelőnk véleménye alapján. 

4
Fotó: Universal Pictures

Ha nekünk nem hisznek, higgyenek a brit filmkritikusoknak, akik három díjat is adtak a Sráckornak, ami a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek (Richard Linklater) és a legjobb női mellékszereplőnek (Patricia Arquette) járó elismerést is megkapta. A brit kritikusok nem mellesleg tavaly ebben a három kategóriában 100 százalékosan megjósolták az Oscar-díj sorsát is.

A papírformának megfelelően Michael Keaton lett a legjobb színész a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmért,  Julianne Moore a Still Alice című Alzheimer-drámáért kapott legjobb színésznői díjat, J.K. Simmons pedig a Whiplasért bezsebelte a legjobb férfi mellékszereplő díját.